Laster Hendelser

Goldlog

Billetter

70 billetter tilgjengelig
Goldlogkr 150,00

Please fill in all required fields

Jubileumskonsert – urfremføring.

Vi skriver 2017, og GOLDLOG skuler tilbake til starten i 2002 men fester blikket fremover. I september markerer bandet jubileet med fire konserter og si femte utgivelse: BLACK.

Det har gått femten år siden Ian booka seg inn i Brown Sound Studios (Stein Roger Sordal) for de første demoene i prosjektet som seinare ble kjent som GOLDLOG. Under navnet ”ThisBoysBand” etablerte det seg en gruppe som forma og gjorde debutalbumet Snug as a Bug in a Rug. Platekontrakt med KarmaKosmetix Music ble underskrevet med ein klausul; bandet MÅTTE skifte navn. En lang kveld på Kristiansand sin smått legendariske Markens Brød og Cirkus gav verden GOLDLOG.

Debutskiva kom i 2005 – og trillet en femmer i VG – og GOLDLOG turnerte flittig og stødig. Både Molde Internasjonale Jazzfestival og Quart-festivalen, samt små og store klubber i inn- og utland ble kjente med pop-orkesteret.

«Melodiene er vakre og variasjonsrike, produksjonen er detaljert og lekker. Goldlog har rett og slett levert et vellykket debutprodukt, som i tillegg til å være et godt håndverk, også treffer lytteren der det skal.»
– VG 26.07.2005 , Kikka Krog

Det gikk hele fem år før oppfølgeren, Evil Clown Friendly Ghost, kom. Gode kritikker – gode konserter – mindre omfang.

I 2013 har den digitale verden omfavnet lytterene og platekontrakten opphører. GOLDLOG etablerer labelet mono-log og gir ut Intermission. Bandet markerer de første 10 åra sine med to konserter. Noen av live-opptakene finner veien ut på Internett – YouTube.
2015 er året GOLDLOG tar på seg redningsvesten og satser knallhardt motstrøms mainstream. Ian skriv komposisjonen ”The Infinite Disclosure of Life when Silent”, og bandet gir ut den første vinylplaten si. A-sida er en lang sang, B-sida små låter inkludert singlen ”Note to self”. NRK vurderer utgivelsen til 9/10. GOLDLOG drar i gang turné-monsteret og reiser Sørvest-Norge rundt for å presentere platen.

«Det er ikke tvil om at Goldlog har greie på musikk, det er heller ikkje tvil om at dei likar det dei driv med. På scenen oser bandet i sin heilskap musikalsk lidenskap frå byrjing til slutt, noko som gjer konsertopplevinga endå sterkare for publikum.»
– Bladet Sunnhordland 14.03.2016, Thea Idsøe

Når GOLDLOG nå runder femten år har bassisten, Frode Hammersland, produsert bandet sitt siste verk. Igjen flytter orkesteret seg inn i lydlandskap musikken deres ikke har vært i tidligere, og igjen viser GOLDLOG at de er kompromissløse i sin egen kunst.
Tematikken for platen er like svart som tittelen: BLACK. Resultat: Ei subjektiv framstilling av status i verden, med et ærlig uttrykk for emosjonene knyttet til hvor vi er på vei og hva vi etterlater oss til etterkommerne våre. Alt er satt inn i GOLDLOG sitt alternative kunst-pop-rock lydlandskap.

”BLACK” vil væra tilgjengelig på Internett mandag 4. september.

Utgivelser:
Snug as a Bug in a Rug – 2005 (KarmaKosmetix Music)
Evil Clown Friendly Ghost – 2010 (KarmaKosmetix Music)
Intermission – 2013 (mono-log)
The Infinite Disclosure of Life when Silent – 2015 (mono-log)
BLACK – TBR, september 2017 (mono-log)

GOLDLOG:
Ingjerd K . Kolstad (vokal)
Frode Hammersland (bass)
Jonas Selås Olsen (gitarar)
Tarald Tvedten (trommer )
Ian Kolstad (gitarer)